Mancare traditionala irlandeza: Colcannon

de Ghinnni in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2010 | 11047 vizualizari

 

Acum cativa ani eram adepta importului de "sarbatori" din afara. Odata cu trecerea timpului m-am mai linistit, dar am pastrat una pe care o sarbatoresc in fiecare an...17 martie..ziua verde a Irlandei! De ce taman asta? ...pentru rosu, verde, Guinness, spiridusi, Shamrock (trifoi cu trei foi), umor de calitate, lapte, cartofi, varza...pentru ca imi plac!

Irlandezii gatesc simplu si economic, nu elaborat si tehnic. Mancarurile irlandeze sunt sanatoase si satioase. Din meniul zilnic al irlandezilor nu lipseste laptele, branza, untul, iar dintre legume cartoful, varza si radacinoasele.

Avand deja o "vasta experienta" in cuzinarit...azi...am pregatit...colcannon.

Complexitate: redusa
Timp de preparare: 40 de minute
Numar portii: 6
Calorii: 600
Pret aproximativ: 3 ron (cartofii) + 2 ron (varza) + 2 ron (ceapa verde) + 4 ron (bacon afumat) + 1 ron (unt) = 12 ron

 

INGREDIENTE

  • 800 gr - cartofi;
  • 300 gr - varza;
  • 100 gr - bacon afumat;
  • 1 legatura - ceapa verde;
  • 50-70 gr - unt;
  • 2 linguri - lapte;
  • sare, piper - dupa gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare traditionala irlandeza: Colcannon:

....cartofii se curata si se taie cuburi, se acopera cu apa, se pune putina sare (in apa) si se dau la foc...se lasa la fiert aproximativ 20 de minute (din cand in cand se amesteca pentru a nu se prinde si se verifica daca sunt fierti).

...intre timp, intr-o alta oala punem 2 l de apa la fiert. Cand aceasta fierbe adaugam varza...o lasam la fiert intre 3-4 minute. Sitam varza si o punem deoparte. 

...ceapa verde se taie rondele: separam frunzele de miez...

...varza si ceapa verde (frunze) se pun la blender ...

...apoi cartofii se iau de pe foc si se siteaza. Adaugam untul si amestecam. Incepem sa-i zdrobim zdravan si adaugam putin lapte pentru a omogeniza compozitia si pentru a-i da consistenta pufoasa. Adaugam varza/ceapa verde de la blender si miezul de ceapa ramas. Amestecam si verificam de sare si piper.

...la final se adauga bacon-ul afumat si gata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare traditionala irlandeza: Colcannon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Teo 1

18.03.2010, 20:44

ce combinatie ''tare''; sunt sigura ca e gustoasa!

Ghinnni 1

19.03.2010, 16:49

Este super gustoasa! Trebuie verificata!

epurasha2bb 1

08.04.2010, 10:25

super tare ! imi place reteta si descrierea de la inceput! si eu am ceva ''pitici verzi'' in cap, nu ma las pana nu ajung langa un fir de iarba irish!!!inca nu s-a intamplat dar ...e notat in sufletul meu pentru mai tarziu!
La multi ani inca odata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu dovlecei